Personvern

Gå til Infosenter »

Personvernerklæring

 

Vi i Spyshop er opptatt av ditt personvern og behandler dine personopplysninger på en sikker måte. På denne siden kan du lese om hvordan vi samler inn og behandler dine personopplysninger.

 

 

1.       Personopplysninger

 

For å kunne gjennomføre et kjøp på Spyshop.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er informasjon vi trenger for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert om bestillingen og kunne kontakte deg dersom det skulle være behov for det i forbindelse med din bestilling.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti/-returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år dersom det ikke er gjort et nytt kjøp i mellomtiden. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerthetshensyn.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet under egne punkt i denne personvernerklæringen.

 

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som spyshop.no har registrert i forbindelse med bestilling. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene ved å ta kontakt med oss. Kontaktopplysninger er gitt nederst på siden.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom forbrukeren tar kontakt med oss elektronisk, og med mindre forbrukeren ønsker utlevering på annen måte, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Samtykkene finner du på min side

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

1.2 Arkivering av personopplysninger

For å kunne ta vare på våre kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Spyshop.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år. Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år.

 

1.3   Sikring av personopplysninger

For å sikre at dine personopplysninger har Spyshop.no gode rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med krav i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltakt, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting. Du kan være trygg på at vi i Spyshop.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

 

 

2.      Utlevering av varer

 

Vi samarbeider med posten/bring og Best transport for transport og utlevering av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket leveringssted. Opplysningene slettes etter 12 måneder.

 

 

3.      Betalingsløsninger

 

Av sikkerthetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

 

3.1 Kortbetalinger

Ved betaling med kort benytter vi betalingssystemet DIBS. Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli oppgitt direkte til DIBS for å utføre betalingen. Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastnig, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for Spyshop.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlige hos Spyshop.no finne din ordre hos dibs.no.

 

3.2 Klarna faktura og delbetaling

For betaling med faktura eller delbetaling fra Klarna vil vi sende personopplysninger til Klarna. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, e-post adresse, mobiltelefonnummer, IP-adresse og personnummer. For å gjennomføre betaling i Klarna må du samtykke til at Klarna utfører en kredittsjekk basert på ditt personnummer. Hvilken informasjon Klarna har tilgang til, og hvordan den skal behandles, reguleres i en databehandleravtale mellom Spyshop.no og Klarna. For betalingsmetoder levert av Klarna vil deres personvernregler være gjeldende for ditt forhold til Klarna. Les Klarnas personvernregler her.

 

 

4.      Markedsføring på e-post

 

Hvis du frivillig velger å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi lagre din epost-adresse og navn og bruke denne informasjonen til å sende deg nyhetsbrev og markedsføring via e-post. Du kan når som helst velge å melde deg av denne tjeneste slik at du ikke vil motta flere mail fra oss. Dette kan gjøres gjennom nyhetsbrevet eller under «min side» på spyshop.no. Vi sender ikke ut nyhetsbrev(markedsføring gjennom disse kanalene uten at du som kunde har godkjent dette på forhånd.

 

 

 5.      Cookies (Informasjonskapsler)

 

Cookies deler informasjonskapsler og er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster inn en nettside. Disse brukes til å forbedre brukeropplevelsen. Cookies gir nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåntering, analyse, personalisering og markedsføring. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjepartsinformasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Spyshop.no bruker cookies for at du skal for at du skal kunne registrere deg og gjennomføre bestillinger på vår nettside. Vi forsøker dessuten å lagre en permanent cookie, som vi bruker for å gjenkjenne deg når du kommer tilbake. Dersom du logger deg ut av kontoen din, vil denne slettes. Vi samler i tillegg inn og oppbevarer loggdata for å kunne lære hva våre kunder er opptatt av, samt forbedre produktutvalg og tilbud. Informasjonen vi får fra bruk av cookies benyttes til blant annet kapasitetsplanlegging, samt analyse av brukerdata og generell statistikk.

 

5.1 Slik unngår du Cookies

For at en side kan bruke Cookies må du ha gitt samtykke. Dette samtykket gis gjennom innstillinger i nettleseren din. Ønsker du unngå bruk av cookies kan du stilles inn nettleseren til å ikke akseptere cookies automatisk. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger vedrørende dette. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke cookies vil ikke nettsiden fungere optimalt.

 

5.2 Hvilke cookies bruker Spyshop

Visitor_id - Registrerer IP adresse,tid brukt i nettbutikken, antall besøk i nettbutikken og besøkstid 
Window_state - Registrerer om vinduet er åpent eller lagt ned 
lc_sso - Sørger for at du som kunde slipper å logge inn på nytt hver gang du skal inn i nettbutikken
Googtrans - Google oversetter 

 

6.      Personopplysninger til tredjepart

 

Spyshop.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Spyshop.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Spyshop.no bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

 

7.       Endringer i erklæringen

 

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier

 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger, ønsker å slette opplysninger, eller ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Spyshop.no kan du ta kontakt med oss i Spyshop.no på e-post: post@spyshop.no

 

 

Sist endret: 31. 05.2018

LEVERANDØRER